Bouwmogelijkheden

Modulaire of tijdelijke gebouwen uit houten prefabelementen

Houten modulebouw

Een doeltreffende en toekomstgerichte mobiele bouwmethode met CLT-elementen.

Houten modulebouw - Bouwmogelijkheden
Modulebouw uit massief hout

Modulebouw uit massief hout

Groot voordeel: aanpassingsvermogen!

Houten modulaire gebouwen passen zich perfect aan aan nieuwe manieren van leven en een veranderende samenleving.

Door het modulaire principe, ook wel het ‘legoprincipe’ genoemd, ontstaan innovatieve marktopportuniteiten. De combinatie van flexibiliteit, duurzaamheid en aantrekkelijke looks maakt van houten modulebouw een revolutionaire optie voor moderne bedrijfsgebouwen.

De geprefabriceerde modules kunnen probleemloos de vrachtwagen op en worden op de bouwplaats meteen geassembleerd tot een volledig gebouw. Die methode doet het vooral goed in stedelijke omgevingen om zeer snel woonvoorzieningen, zoals studentenresidenties of appartementen voor personeel op te trekken.

De niet te kloppen voordelen van houten modulebouw

De niet te kloppen voordelen van houten modulebouw

Deze toekomstbestendige, aanpasbare en duurzame bouwoplossing beantwoordt aan de meest uiteenlopende verwachtingen:

 • Tijdsefficiëntie: Dankzij de hoge mate van prefabricage is de bouwtijd tot twee derde korter dan bij de gebruikelijke methodes.
 • Flexibiliteit: Het is mogelijk om de gestandaardiseerde en herbruikbare plattegronden individueel te combineren en te multipliceren. Bovendien kunnen volledige houten modules geleverd en indien nodig opgeslagen of elders gebruikt worden.
 • Duurzaamheid: Houten gebouwen zijn niet alleen milieuvriendelijk. Ze zorgen ook voor een aangenaam binnenklimaat.
 • Rendabiliteit: Schaalvergroting door serieproductie en de rol van het houtbouwbedrijf als algemene aannemer bieden zekerheid over het kostenplaatje en de timing.
 • Lange levensduur: De levensduur van houten modulaire gebouwen hoeft niet onder te doen voor die van massieve bouwwerken.
Toepassingen voor de houten modulebouw

Toepassingen voor de houten modulebouw

Oplossingen op maat voor een veranderende samenleving

De modulaire bouwmethode met houten CLT-elementen is multi-inzetbaar in de meest uiteenlopende situaties. Het draait hier vooral om de snelle uitvoering, een duidelijk kostenplaatje en duurzaamheid.

Voor toepassingen in de publieke sector en in onderwijsinstellingen als scholen, crèches, studentenresidenties of noodverblijven, kiezen steeds meer gemeenten voor modulaire gebouwen met houtbouw, hetzij als permanente oplossing, hetzij tijdelijk tijdens renovaties.

Nu bepaalde steden met een acuut woningtekort kampen, kunnen houten modulaire gebouwen ook dienstdoen als flexibele woonruimte. In die zin is ook de toeristische sector gebaat bij modulaire en repetitieve oplossingen uit massief hout in de vorm van vakantiewoningen of bungalows. Ook in de industriële bouw is houten modulebouw geschikt om kantoren of oppervlakken voor industrieel gebruik bij te bouwen of uit te breiden.

WoodInnovation heeft bouwmogelijkheden met massief hout voor planners, vaklui en opdrachtgevers:

 • individuele projectafhandeling
 • technisch advies en planning
 • CAD-planning en detailoplossingen
 • statische berekeningen
 • kostenberekeningen
 • flexibele tijdsplanning
 • rechtstreekse contactpersonen
 • logistieke planning