Bouwmogelijkheden

Met de flexibele CLT-elementen verwezenlijken we individueel vormgegeven speciale constructies.

Speciale constructies met ontwerpvrijheid

Naast de traditionele constructies uit massief hout kunt u bij ons ook terecht voor de productie van speciale constructies op maat.

Speciale constructies - Bouwmogelijkheden
Speciale constructies uit CLT-elementen

Speciale constructies uit CLT-elementen

Veelzijdig en sterk

Omdat hout als grondstof zo veelzijdig en sterk is, is het een ideale keuze voor speciale constructies met functionele doeleinden én voor constructies die mooi moeten ogen.

Een van de opmerkelijke toepassingen van CLT is de verbetering van de akoestiek in ruimtes. Individuele houten constructies die opgetrokken zijn uit CLT-elementen kunnen geluid reflecteren, absorberen of gelijkmatig verdelen zodat in de ruimte een optimale akoestiek ontstaat. Dat is des te meer van belang in auditoria, concert- of conferentiezalen, waar de klankkwaliteit ertoe doet.

Speciale constructies uit CLT-elementen

CLT-elementen zijn ook uitermate geschikt voor de bouw van traphallen. Door hun stabiliteit en hun beperkte gewicht kunnen ze moeiteloos trapconstructies dragen die verschillende verdiepingen overspannen. Het geheel is veilig en een streling voor het oog. Het design en de vormgeving kunnen individueel aangepast worden aan de wensen van de klant en de vereisten van het gebouw.

Bovendien zijn CLT-elementen ook inzetbaar voor tal van andere speciale bouwwerken. Dat kan gaan van kunstinstallaties tot speciale architecturale kenmerken, die een ruimte of een gebouw net dat tikkeltje extra geven.

Voormontage - Bouwmogelijkheden

Voormontage

Een ander doorslaggevend voordeel bij het gebruik van CLT voor speciale constructies is de mogelijkheid van voormontage. We assembleren bij ons telkens zoveel mogelijk onderdelen van de structuur vooraf, zodat de bouwtijd ter plaatse aanzienlijk verkort en u zeker bent van een nauwgezette montage.

In het kader van de voormontage nemen we ook verschillende lakwerken voor onze rekening en we integreren noodzakelijke ijzeren onderdelen en andere bevestigingselementen voor een stevige constructie die de tand des tijds doorstaat.

WoodInnovation heeft bouwmogelijkheden met massief hout voor planners, vaklui en opdrachtgevers:

  • individuele projectafhandeling
  • technisch advies en planning
  • CAD-planning en detailoplossingen
  • statische berekeningen
  • kostenberekeningen
  • flexibele tijdsplanning
  • rechtstreekse contactpersonen
  • logistieke planning