Duurzame houten constructies

Bouwen met CLT massief hout

Innovatieve prefabwoningen van massief hout

Wij produceren huizen. Volledig uit hout. Met prefabcomponenten. Innovatief en duurzaam!

Bouwen met massief hout - Duurzame houten constructies
Het bouwsysteem - Duurzame houten constructies

Het bouwsysteem

Bouwen met CLT-elementen uit massief hout

Wij bouwen prefabwoningen uit CLT-platen van massief hout. In ons atelier prefabriceren we de benodigde elementen uit massief hout zodat de montage ter plaatse efficiënt en snel kan verlopen.

Het bouwsysteem - Duurzame houten constructies

De elementen zijn geschikt voor wanden, plafonds en vloeren. Ze vormen niet alleen een stevige constructie maar ze beschikken ook over uitstekende eigenschappen om warmte en geluid te isoleren. Het bouwsysteem combineert de esthetische en ecologische voordelen van hout met moderne bouwvereisten en -technieken.

Het procedé - Duurzame houten constructies

Het procedé

Vervaardiging van de componenten met moderne installaties

De dikte en de afmetingen van de verschillende CLT-elementen worden voornamelijk bepaald op basis van de specifieke wensen van de klant en de respectieve planning. In het atelier snijden we de afgewerkte CLT-elementen volgens plan op maat op een van de modernste CNC-gestuurde schrijnwerkmachines

Het gaat dan om openingen voor deuren en ramen, insnijdingen en freeswerken voor elektriciteit en andere leidingen. We bepalen de snedes op maat van de klant, zodat we de hoogst mogelijke precisie, betrouwbaarheid en topkwaliteit kunnen garanderen.

De voordelen - Duurzame houten constructies

De voordelen

CLT-componenten zijn milieuvriendelijk, praktisch en innovatief

Het belangrijkste voordeel van deze bouwmethode is doorgaans de hoge mate waarin de CLT-elementen geprefabriceerd zijn en als gevolg daarvan de korte montageduur ter plaatse. De duurzaamheid en veelzijdigheid maken van CLT een waardig alternatief voor traditionele bouwmaterialen als beton en staal.

Toepassingsgebieden

CLT kent een uitgebreide waaier aan toepassingen:prefabwoningen, commerciële (kantoren, hotels) en openbare gebouwen (scholen, crèches en verzorgingstehuizen), extra bouwlagen en heel wat andere soorten gebouwen voor de industrie, modulaire en tijdelijke gebouwen, ... In al die gevallen biedt CLT een betrouwbare, flexibele en individueel aanpasbare oplossing, vooral door het lage eigengewicht.

Voordelen van het product

De talrijke productvoordelen van CLT variëren van technische tot ecologische troeven. Het heeft niet alleen uitstekende bouwfysische eigenschappen, die de planning vereenvoudigen en resulteren in gemakkelijk te monteren elementen. CLT gooit ook hoge ogen met zijn statische kwaliteiten en architecturale vrijheid.

  • Statisch: bouwmateriaal met hoog draagvermogen, vormvast en maathoudend
  • Planmatig: hoge maatnauwkeurigheid door CNC-schrijnwerkerij, individuele vrijheid qua planning
  • Bouwfysisch: zeer goede warmte-isolatie en bescherming tegen de hitte, gezond en comfortabel binnenklimaat, optimaal vermogen om warmte vast te houden en de luchtvochtigheid te reguleren, brandveilig en geluidsisolerend
  • Ecologisch: hernieuwbare grondstof, klimaatneutraal bouwen en zeer efficiënte productie, milieuvriendelijk alternatief voor traditionele bouwmaterialen als beton en staal

Technische voordelen

Ook vanuit technisch oogpunt heeft CLT straffe voordelen te bieden. Het meest doorslaggevende aspect is de factor tijd. We leveren componenten die zo gemonteerd kunnen worden en waaraan al het schrijnwerk al gebeurd is rechtstreeks op de bouwplaats. Dat verkort de montagetijd aanzienlijk, maar het maakt het vooral mogelijk om droog te werken, wat de bouwwerkzaamheden optimaliseert.

Alle geprefabriceerde CLT-elementen komen bovendien met duidelijke informatie over het lossen en de optimale oriëntering van de zichtbare zijdes, en u kunt kiezen uit verschillende methodes voor de montage.