WoodInnovation

WoodInnovation staat voor een duurzame bouwmethode met kruislaaghout, die spaarzaam omspringt met grondstoffen.

Bij ons gaan innovatieve houtbouwmethodes hand in hand met creatieve passie. Ons familiebedrijf kent een rijke traditie. Het produceert volledige CLT-prefabwoningen en bereidt die doeltreffend voor zodat ze bij de montage op slechts een paar dagen tijd tot leven komen

Bedrijf - WoodInnovation
Over WoodInnovation - WoodInnovation

Over WoodInnovation

Creatief en innovatief in de houtbouw

Wij combineren een stiel die van generatie op generatie wordt doorgegeven met geavanceerde technologie, om droomhuizen uit hout te vervaardigen. Ons jonge, dynamische team brengt een schat aan ervaring in houtbewerking mee, die het met de paplepel ingegeven kreeg in het familiebedrijf Belwood in Amel.

Bij die toonaangevende Belgische naaldhoutzagerij, die maar liefst 200.000 Fm rondhout per jaar verwerkt, hebben we de veelzijdige mogelijkheden van hout van kindsbeen af leren gebruiken en waarderen.“Bij WoodInnovation geloven we in een duurzame bouwmethode die spaarzaam omspringt met grondstoffen. Bouwen met CLT (Cross Laminated Timber) levert een belangrijke bijdrage aan de bescherming van het klimaat en het milieu. En elke kubieke meter die we in hout bouwen draagt daartoe bij. Hout is voorbestemd voor de prefabwerkwijze. Onze focus ligt dan ook op duurzaam bouwen met hout.”

Zaakvoerder Patrick Pauels

De productie van CLT-elementen

De productie van CLT-elementen

De productie bij WoodInnovation ging in de zomer van 2020 van start

Onze CLT-elementen komen tot stand in een uiterst moderne productieomgeving en worden gesneden met nauwkeurige CNC-gestuurde schrijnwerkmachines. Met de UNITEAM CLT400, de eerste installatie van dergelijke grootte in de Benelux, snijdt WoodInnovation het Cross Laminated Timber volgens de specifieke wensen van de klant. Deze technologie is nauwkeurig tot in de kleinste details en staat telkens opnieuw garant voor betrouwbare resultaten.