Bouwmogelijkheden

Houten prefabconstructies voor verschillende sectoren

Duurzame houten bedrijfsgebouwen

WoodInnovation maakt individuele en innovatieve constructies uit CLT-hout voor bedrijfsgebouwen.

Houten bedrijfsgebouwen - Bouwmogelijkheden
Hout voor duurzame bedrijfsruimten

Hout voor duurzame bedrijfsruimten

CLT als sterk, draagkrachtig en vlot te combineren bouwmateriaal

Naast de flexibiliteit van vormgeven met hout en de sterke bouwfysische eigenschappen, is de efficiëntie door de hoge mate van prefabricage vaak doorslaggevend, aangezien ze het bouwproces aanzienlijk versnelt. Houten constructies worden op een paar dagen tijd opgetrokken. Zo blijven de wachttijden tussendoor beperkt en kan er vlot verdergegaan worden met de binnenafwerking.

Hout voor duurzame bedrijfsruimten

Optimale werkomgeving

Het is bewezen dat het klimaat in een gebouw ons welbevinden beïnvloedt. Met zijn natuurlijke isolatie-eigenschappen biedt hout het hele jaar door een evenwichtig binnenklimaat. Bovendien helpen houten oppervlakken de kamertemperatuur reguleren, waardoor een aangename werkomgeving ontstaat.

Duurzaamheid en rendabiliteit

Als hernieuwbare grondstof biedt hout een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele bouwmaterialen en het laat meteen zien dat u kiest voor verantwoord en bewust bouwen. Bovendien is hout door zijn levensduur en beperkte onderhoudskosten een rendabele investering voor de toekomst.

Brandveiligheid

Het is een wijdverbreid misverstand dat houten gebouwen minder brandveilig zijn. Die aanname is kort door de bocht want bij brand zal hout onder een verkoold oppervlak lang zijn draagkracht blijven behouden, wat het zelfs veiliger maakt dan een aantal andere bouwmaterialen. Om die reden worden heel wat brandweerkazernes opgetrokken uit hout.

WoodInnovation heeft bouwmogelijkheden met massief hout voor planners, vaklui en opdrachtgevers:

  • individuele projectafhandeling
  • technisch advies en planning
  • CAD-planning en detailoplossingen
  • statische berekeningen
  • kostenberekeningen
  • flexibele tijdsplanning
  • rechtstreekse contactpersonen
  • logistieke planning